Omgeving Paasloo

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vanuit De Paasloërhof kunt u op de fiets het Nationaal Park Weerribben-Wieden ontdekken. Of wandel eens naar Ossenzijl en Kalenberg door het riet- en waterland. Vaar met een kano of fluisterboot in het ongerepte natuurgebied, een ware belevenis! De schilderachtige dorpjes Giethoorn en Dwarsgracht en de mooie Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove, liggen binnen handbereik.

HG-11-300x199

Langeafstands fiets- en wandelroutes

De Kop van Overijssel wordt doorsneden door wandelroutes.In juni 2013 is het WaterReijk Wandelnetwerk geopend! Het Overijsselse Havezatenpad (LAW 12), loopt voor onze deur langs. Ook het Friese Woudenpad (LAW 1-1) en het Zuiderzeepad (LAW 8) zijn niet ver weg. De Rietlandroute is vanuit Paasloo voor fietsers zeer aantrekkelijk.

Wandelreijk

Wandel heerlijk in de Kop van Overijssel en overnacht in een landelijke Bed & Breakfast. Na een stevig ontbijt en met een picknick voor onderweg loopt u weer onbezorgd verder. Uw bagage wordt nagebracht. Ook over mooie rondgaande wandelroutes (10-20-30 en 40 km) kunnen wij u adviseren. Geniet van de Woldberg en landgoed De Eese ten noorden van de oude vestingstad Steenwijk. Of stap op de fiets! U bent u zo in Zuid Oost Friesland bij het stroomgebied van de rivier de Linde in het verstilde landschap van de Rottige Meenthe.

Maatschappij van Weldadigheid

Zuidwest-Drenthe, met fraaie brinkdorpen als Havelte, Vledder, Diever en Dwingeloo en de Nationale Parken Drents-Friese Wold en Dwingelderveld, is de moeite van het ontdekken waard. Daar zijn ook de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid rond Frederiksoord, met hun bijzondere geschiedenis. Combineer dat bezoek met het boeiende eigentijdse Gevangenismuseum in Veenhuizen.

kaatjebijdesluis

Dineren

De Kop van Overijssel is een paradijs voor smulpapen. Met twee sterrenrestaurants (De Lindenhof te Giethoorn en Kaatje bij de Sluis in Blokzijl) binnen de gemeentegrenzen is Steenwijkerland rijk bedeeld. Andere aanraders zijn De Bovenmeester in Steenwijk, Geertien in Muggenbeet, Prins Mauritshuis en Auberge aan het Hof in Blokzijl en natuurlijk onze overburen: ‘t Binnenhof. Er zijn hier nog talloze andere restaurants. Wij kunnen u adviseren. B&B De Paasloërhof heeft een breng-en-haal-service, waarbij wij u tegen km-vergoeding naar een restaurant brengen en weer ophalen (graag van tevoren telefonisch afspreken).

Met de auto of de trein bent u zo in Heerenveen (Museum Belvédère in Oranjewoud) of Zwolle (Museum De Fundatie), of Sneek (Scheepvaartmuseum), in Leeuwarden, (Fries Museum), Assen ( Drents Museum) en Groningen (Groninger Museum).

En 's zomers zijn er opvoeringen van de opera Aïda in Spanga (www.operaspanga.nl ) en Orlando Palandino (www.operanijetrijne.nl) in Nijetrijne in het natuurgebied de Rottige Meenthe.

Reacties zijn gesloten.